DIY: Spara pengar på snus

Tillhör du gruppen som anser att något utav det viktigaste i livet är snuset tillsammans med morgonkaffet? Tycker du samtidigt att tobaksskatterna är lite väl höga - och inte är rädd för någon halvtimmes extra arbete? Då har du hittat rätt!

Lösningen är givetvis att göra sin egen snus! Det blir både skattefritt (ej att förväxla med momsfritt) och gott, egentligen oavsett vilken grund du väljer - det är mest konsistensen på slutprodukten som skiljer sig åt.

Är du portionssnusare och jävligt lat så kan du ta vägen via "bulksnus". Dvs påsar med snus där du vattnar portionerna som du vill ha dom och tillsätter salt. Nu går vi dock lite mer hardcore än så eftersom det spar betydligt mer pengar!

Superhardcorevägen är såklart att odla sin egen tobak, torka den för att sedan mala och göra snus av. Men här letar vi låg insats och hög belöning, så då faller den varianten.
Så.... vart hamnar vi då? Jo - råtobaksspill där 1kg råtobak för under 200:-, exempelvis här.
 
För att göra ditt eget snus så behöver du sedan följande:
Ugn
Thermometer
Elvisp
(Soda)
Glycerol eller propylenglykol.

Sedan är det bara att följa instruktionerna. Totalt så tar det runt 30min att dra igång satsen, och sedan 30-60min för mellanarbete (beroende på hur van du är).

En Svensk genomsnittssnusare snusar 1,5stock snus per månad, 400g knox lös kostar runt 450:-, dvs 1125:-/kg. #sparadkrona på den är snällt räknat (2kg produkt av råtobaken ovan, vs. "fulsnusen" knox) 7380:-. Så sätt igång några burkar snus direkt!

8% avkastning och 615:-/månad (7380:-/12) så har du enkelt en halvmiljon över efter att ha avnjutit din egna snus i 25år istället för att betala nästan uteslutande skatt för det:

Kommentarer