Surdegar

Alla har vi nog någon surdeg som ligger i portföljen. Antingen en sådan aktie som sjunker i takt med utdelningen (Telia) eller sådana som aldrig verkar lyfta (SKF).

Jag brukar köpa SKF när P/S är under 1 och sedan sälja när P/S är över 1,1. Det har alltid fungerat, och även om det är tröga pengar så är de relativt riskfria. Nu när P/S är ganska precis 0.8 så plockade jag in några. Blir det inte katastrof ute i världen så är det en (nästan) omöjlig förlust. Och skulle det bli katastrof - ja - då behåller jag dom och plocka utdelning. Att sitta långsiktigt med en sådan aktie klarar inte mitt psyke. Tråkigt är bara förnamnet.

Nu äger jag inte Telia, har gjort det i två omgångar och har lovat mig själv att aldrig köpa det bolaget igen.
Dock så har jag Byggmax, OPUS Group, Starbreeze & Mekonomen. Byggmax köpte jag när det såg för billigt ut, sedan dess har vi backat över 30%, Starbreeze har jag ägt länge - det såg förbannat bra ut först - men sedan har det gått stadigt utför. Mekonomen tror jag fortsatt på, bara de får ordning på viss prissättning. OPUS, ja.... okänslig för konjunktur, tjänar pengar, expanderar, har ett tänk som är "i tiden" - men vill liksom inte släppa. OPUS väntar jag tålmodigt på att det skall hända någonting i. De övriga vette fasen, kanske dags slänga skiten i soporna?

Kommentarer