Värm huset och tjäna pengar!

Har du drömt om att värma huset eller garaget och tjäna pengar på det?
Förmodligen inte, det låter som en sjuuuukt dålig reklamfilm. De flesta tänker sannolikt att värme är en utgift, men så behöver det inte vara. Det finns dock en hake (eller två), den första är att det krävs en initial investering för att det skall ge någon riktig utväxling, den andra är att "värmeavkomman" är extremt volatil.

För att översta raden skall kunna införlivas så behöver du värma din bostad med antingen el eller fjärrvärme. Dvs. hög kostnad per förbrukad effektenhet.

Jag pratar förstås om kryptomining, som förbrukar mycket energi och fullständigt spyr ur sig värme.

Den initiala investeringen behöver inte alls vara stor, men ju större den är desto högre blir såklart utväxlingen.

Exempel på värmeffekt vid mining:
Telefon: 3-5W
Bärbar dator: 30-70W
Stationär dator: 120-400W
Stationär dator med ett kraftigare grafikkort: 400-800W
ASIC (valfri AntMiner): 1300W

Om vi ponerar att vi investerar 24 000:- i en AntMiner S9 som spyr ur sig 1300W värme, under tiden vi ändå behöver värma bostaden så bör vi kunna räkna med att denna kostar "0W" eftersom en normal bostad med FTX plockar i sig 1-6kWh/h värme och ASICen minskar uttaget med den värme som produceras från den.
Såhär ser beräkningen ut:

Allt annat lika så skulle vi göra 371*5*8,2 (profit/month * vintermånader * växlingskurs) =  15 211SEK. Allt annat lika så är det sedan inga problem att sälja ASICen och köpa tillbaka den från marknaden när uppvärmningsmånaderna kommer igen.

En telefon eller bärbar dator går utmärkt att köra bytecoin mining på, vilket skulle generera otroliga 50-70SEK under en 5-månadersperiod.
En stationär dator med ett bättre grafikkort runt 4-700SEK, och där någonstans börjar det väl bli intressant.

Synd att man inte värmer med varken el eller fjärrvärme, läget hade varit givet!

Kommentarer